yes-ogolosilo-konferentsiyu-donoriv-dlya-siriyi-ta-turechchini

ЄС оголосив конференцію донорів для Сирії та Туреччини

 • 662384 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Європейський союз оголосив про проведення конференції донорів для збору коштів для Туреччини та Сирії. Дві країни продовжують боротися із руйнуваннями, спричиненими землетрусом магнітудою 7,8 цього тижня, інформує УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Голова блоку Урсула фон дер Ляйєн оголосила про проведення конференції у спільній заяві в середу після телефонної розмови з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Згідно із заявою, захід відбудеться у березні у Брюсселі.

Фон дер Ляйєн, яка є президентом Єврокомісії, наголосила, що зараз пріоритетом блоку є "цілодобова робота, щоб врятувати якнайбільше життів, оскільки багато людей все ще перебувають під завалами в будинках".

Додамо

У пресрелізі, опублікованому раніше в середу, ЄС заявив, що поточна операція є однією з найбільших в історії пошуково-рятувальних операцій, проведених за допомогою Механізму цивільного захисту.

На даний момент блок заявив, що направив 31 пошуково-рятувальну групу та 5 медичних бригад із 23 країн до постраждалих районів Туреччини та Сирії.

Блок також зобов'язався надати Туреччині допомогу у розмірі 3 мільйонів євро. Окремо Сирія отримає 3,5 мільйона євро у вигляді екстреної допомоги.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС оголосив конференцію донорів для Сирії та Туреччини

     • 662384 переглядiв