yes-mozhe-perehlianuty-bezmytne-vvezennia-deshevykh-tovariv-kuplenykh-na-aliexpress-zmi

ЄС може переглянути безмитне ввезення дешевих товарів, куплених на AliExpress - ЗМІ

 • 22971 переглядiв

Європейський Союз працює над пропозицією запровадити ввізні мита на дешеві товари, придбані онлайн за межами блоку. Цей крок буде спрямований насамперед на китайських рітейлерів, таких як Temu, AliExpress і Shein, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Наразі в ЄС діє безмитний поріг для онлайн-покупок у розмірі 150 євро (161 долар США), який призначений для невеликих подарунків або особистих пакунків, але він спричинив сплеск імпорту недорогих товарів з цих платформ.

Співрозмовники видання кажуть, що пропозиція буде спрямована на те, щоб зупинити цей потік, і стосуватиметься всіх платформ електронної комерції за межами ЄС.

Поки що невідомо, чи існує консенсус між державами-членами ЄС щодо вжиття відповідних заходів. Але це додає імпульс зростаючому протекціонізму проти китайських компаній, оскільки їхні дешевші товари загрожують місцевим виробникам. Зокрема, цього місяця ЄС запровадить тимчасові тарифи на китайські електромобілі на рівні 38%.

Нагадаємо

ЄС тимчасово погодився на безмитну торгівлю для України до червня 2025 року, але з можливістю введення обмежень на чутливі сільськогосподарські продукти, такі як м'ясо птиці, яйця, цукор, овес, крупи, кукурудза та мед, якщо імпорт перевищить середній рівень з липня 2021 року по грудень 2023 року.

ЄС ввів санкції щодо 19 китайських компаній через зв'язки з воєнними зусиллями росії в Україні25.06.24, 11:30

Популярні

Новини по темі

У Харкові попередньо три ворожі удари КАБами - ОВА

 • 21122 переглядiв