ukenru
yes-gotuyetsya-do-riznikh-stsenariyiv-u-razi-energokrizi-yevrokomisar

ЄС готується до різних сценаріїв у разі енергокризи – єврокомісар

 • 126485 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Європа готова до кризових ситуацій взимку, зокрема до відключення електроенергії та ядерних інцидентів. Про це в інтерв’ю RND розповів єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич, передає УНН.

Цитата

"Ми працюємо над двома ймовірними сценаріями. Якщо станеться невеликий інцидент, як відключення електроенергії невеликої кількості країн ЄС, інші країни зможуть доправити генератори електроенергії, як це відбувається під час стихійних лих. Проте, якщо б постраждала велика кількість країн, і членам ЄС довелося б обмежити постачання екстреної допомоги, ми в змозі задовільнити потреби з нашого стратегічного резерву", – повідомив Ленарчич.

Додамо

Єврокомісар зазначив, що пандемія коронавірусу навчила світових лідерів реагувати швидко на кризові ситуації. Ще до війни ЄС готувався до хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних надзвичайних ситуацій. Це допомогло в наданні Україні 5 млн таблеток йоду для жителів, які перебувають в зоні ризику в разі аварії на атомних електростанціях.

Нагадаємо

Німеччина готова обговорити заходи, які можуть стримати ціни на газ і електроенергію в Європейському Союзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу