yemenski-khusyty-zakhopyly-vantazhne-sudno-v-chervonomu-mori-na-bortu-sudna-kyiv-perebuvaiut-ukraintsi

Єменські хусити захопили вантажне судно в Червоному морі: На борту судна перебувають українці

 • 4684 переглядiв

Єменські хусити захопили в Червоному морі вантажне судно, що прямувало з Туреччини до Індії. Серед екіпажу захопленого судна Galaxy Leader є українці

Єменські хусити захопили вантажний корабель у Червоному морі: на борту є українці

Вантажний корабель плив Червоним морем з Туреччини до Індії, коли його захопили Іранські бойовики – єменські хусити. Ізраїльтян серед екіпажу захопленого судна Galaxy Leader немає. Усього за даними арабомовних ЗМІ, на борту корабля перебувають 52 члени екіпажу, зокрема є й українці. Інформацію про це підтвердили й в Офісі прем'єр-міністра Ізраїлю, передає УНН.

Цитата

"На борту судна перебуває 25 членів екіпажу різних національностей, включаючи українські, болгарські, філіпін. На борту немає ізраїльтян. .. Це ще один акт іранського тероризму, який є стрибком у агресії Ірану проти громадян вільного світу з міжнародними наслідками щодо безпеки світових судноплавних смуг"

Офісу прем'єр-міністра Ізраїлю

Деталі

В заяві офісі Нетаньяху також зазначили, що захоплений корабель належить британській компанії і керується японською фірмою. Ізраїль рішуче засуджує напад Ірану на це міжнародне судно.

Армія оборони Ізраїлю також заявила, що викрадення корабля в Червоному морі підтримуваними Іраном хуситами в Ємені є "дуже серйозним інцидентом глобального масштабу".

"Це не ізраїльський корабель", - ствердно додав ЦАХАЛ.

Додатково

За даним ізраїльських ЗМІ, захоплене судно подорожувало під багамським прапором, і зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару (Рамі –ред.). А на момент викрадення судно винайняла в оренду японська компанія.

Напередодні, підтримувані Іраном хуси обіцяли, що атакуватимуть пов'язані із Ізраїлем судна в Червоному морі

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На кордоні між Ізраїлем та Ліваном поновилися бойові дії

     • 3650 переглядiв

    Єрмак та Ельброн: про безпекові гарантії для України

     • 4363 переглядiв