ye-pomeshkannia-u-yakykh-za-dobu-svitlo-bulo-6-hodyn-holova-kharkivskoi-ova-pro-sytuatsiiu-z-enerhetykoiu-v-rehioni

Є помешкання, у яких за добу світло було 6 годин - голова Харківської ОВА про ситуацію з енергетикою в регіоні

 • 29944 переглядiв

Через ворожі обстріли енергетичної інфраструктури 500 000 споживачів у Харківській області залишаються без світла, а деякі будинки напередодні мали електроенергію лише 6 годин на добу.

Через наслідки ворожих обстрілів по енергоінфраструктурі зараз у Харкові та прилеглих районах знеструмлено 500 тисяч абонентів. Загалом ситуація складна для 17 населених пунктів області. Через дефіцит в енергосистемі напередодні деякі будинки були без світла шість годин. Про це у п'ятницю в ефірі телемарафону повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, передає УНН

У нас погіршилась ситуація по енергопостачанню.  Місто Харків має наразі від 300 до 200 МВт дефіциту електроенергії. Наразі ми переглядаємо відповідні графіки відключень. Вчора  у нас були помешкання, які фактично за добу мали 6 годин електроенергію

- повідомив Синєгубов.

За його словами, ведуться всі необхідні роботи для того, щоб стабілізувати ситуацію з електропостачанням.  

Критична інфраструктура повністю заживлена. Лікарні мають можливість працювати автономно. Приватні підприємства, як і побутові споживачі, отримують електроенергію погодинно.

"Біля 17 населених пунктів відчувають на собі нестачу електроенергії. Наші внутрішні мережі занадто перевантажені і проблематика з енергогенеруючими підприємствами в області і досі досить важка", - вказав Синєгубов. 

Він також вказав, що продовжується розбір завалів на пошкоджених енергогенеруючих об'єктах та аналіз технічного стану обладнання. Після цього будуть відомі терміни відновлення енергоблоків.

Доповнення 

Минулої доби в Україні через мережеві обмеження на лініях "Укренерго" протягом кількох годин застосовувалися графіки аварійних відключень світла у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях. Мережеві обмеження можливі і поточної доби.

Популярні

Новини по темі

Інфляція в березні продовжила сповільнюватися - НБУ

 • 27899 переглядiв