ye-okremiy-spisok-lubinets-poyasniv-kogo-z-polonenikh-rf-vidmovlyayetsya-povertati

Є окремий список: Лубінець пояснив, кого з полонених рф відмовляється повертати

 • 588485 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. В України є окремий список українських полонених, які перебувають в російському полоні з 2014 року по 24 лютого 2022 року. Наразі не вдалося повернути жодної людини з цього списку. Про це сказав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець на полях Всеукраїнського правозахисного форуму «Легіон права», передає кореспондент УНН.

Цитата

«У нас є окремий список тих, хто перебуває в полоні з 2014 року по 24 лютого 2022 року. Станом на сьогодні, нам не вдалося повернути жодного з цього списку. Так само публічно заявляю, що під час передачі великих списків для обміну російської сторони ми завжди передаємо військовополонених, а також цивільних заручників, які перебувають в полоні з 2014 року», - розповів Лубінець.

Деталі

Він зазначив, що є випадки, коли росіяни викреслюють зі списків імена людей, які перебувають у полоні.

Лубінець зауважив, що не може називати точну цифру українських військових, які перебувають в полоні на території росії, або на тимчасово окупованих територіях.

Проте він повідомив, що відомо про 373 цивільних заручників, які були взяті в полон на окупованих частинах Луганської, Донецької областей та Автономної республіки Крим.

Доповнення

6 липня Україна повернула з російського полону 45 людей. Це військові ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсона.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула 382 депортованих рф дітей

     • 350780 переглядiв

    В Індонезії McDonald's запустив "весільну пропозицію"

     • 642083 переглядiв