yaponiya-gotuyetsya-do-sche-odnogo-tayfunu-zi-skasuvannyam-poyizdiv-ta-aviareysiv

Японія готується до ще одного тайфуну зі скасуванням поїздів та авіарейсів

 • 864947 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Японія готується до другого тайфуну за тиждень: авіакомпанії скасовують рейси, а залізничні оператори планують призупинити рух деяких поїздівї, пише УНН з посиланням на The Japan Times.

Деталі

За прогнозами, у вівторок тайфун "Лан" обрушиться на сушу в центральній частині Японії неподалік Осаки, другого за величиною мегаполісу країни. Метеорологічне агентство країни закликало вжити запобіжних заходів проти злив, селів і сильного вітру.

Тайфуни стають все більш частими та сильними, внаслідок чого фабрики зупиняють виробництво на додаток до звичайних перебоїв у транспортуванні. Щонайменше двоє людей загинули минулого року, коли потужний тайфун пройшов через Токіо.

Дві найбільші авіакомпанії Японії Japan Airlines та ANA Holdings оголосили про збої щодо рейсів, при цьому JAL скасувала понад 250 рейсів у понеділок та вівторок.

Регіональні оператори японських високошвидкісних поїздів Central Japan Railway (JR Central) та West Japan Railway попередили, що можуть повністю зупинити роботу деяких частин своєї системи у вівторок, і заявили, що затримки та призупинення можливі у понеділок та середу. JR Central вже планує зупинити сполучення між Осакою та Нагоєю у вівторок.

За даними метеорологічного агентства, станом на ранок понеділка тайфун "Лан" перебував приблизно за 260 км на південний захід від острова Хатідзедзіма і рухався на північний захід. Шторм, який у Японії називають тайфуном №7, має максимальну швидкість вітру близько 144 кілометрів на годину.

Очікується, що він вийде на берег через центр головного острова Японії - регіону важкої промисловості з великими автомобільними заводами - перш ніж повернути на північ у бік Хоккайдо.

Тайфун "Лан" загрожує зірвати один із найжвавіших туристичних сезонів Японії під час літніх канікул Обон, коли багато людей беруть відпустку та повертаються до своїх рідних міст, вказує Reuters.

Universal Studios Japan оголосила, що закриє свій тематичний парк в Осаці у вівторок, тоді як національний бейсбольний турнір старших шкіл Косієн, традиційний влітку, який дивляться мільйони, скасував усі ігри на день.

Доповнення

Менше тижня тому тайфун "Канун" прокотився регіоном, пройшовши повз Японію шляхом до Південної Кореї, викликавши закриття автомобільних заводів, скасування сотень рейсів і відключення електроенергії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США під час авіашоу впав радянський винищувач МіГ-23

     • 2044448 переглядiв

    Виплати до Дня Незалежності: хто отримає та скільки

     • 5364822 переглядiв