ukenru
yakscho-ne-vdastsya-zupiniti-rosiysku-agresiyu-mi-vidkriyemo-yaschik-pandori-blinken

Якщо не вдасться зупинити російську агресію, ми "відкриємо ящик Пандори" - Блінкен

 • 1709312 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Якщо зараз не зупинити російську агресію, то "відкриється ящик Пандори", і кожен майбутній агресор зробить висновок, що "якщо кремлю все зійшло з рук, то і їм теж". Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми підтримуватимемо рішення наших українських друзів щодо майбутнього їхньої країни. Але я думаю, що ми всі маємо глибоку зацікавленість у відновленні міцного миру... Якщо нам це не вдасться, ми відкриємо "скриньку Пандори" в усьому світі, і кожен майбутній агресор зробить висновок, що якщо росії це зійшло з рук – їм теж це зійде з рук. І це не в чиїхось інтересах, тому що це рецепт для світового конфлікту",- сказав він.

Деталі

За словами Блінкена, наразі не потрібно "випускати з виду та не зміщувати фокус з того, що є агресор і є жертва".

"Світ не повинен очікувати від України якихось поступок, на які б мала зараз йти росія. Якби сьогодні Росія б вирішила завершити бойові дії, то це б був кінець війни. Якби Україна вирішила припинити боротьбу, то це був би кінець України. Все просто", - зауважив він.

Держсекретар зазначив, що союзники "повинні зробити все" для того, щоб переконатися, що росія не зможе повторити свою агресію "через рік або п'ять років", а також, що Україна "має спроможність стримувати агресії та ефективного захищатися від них".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у суботу закликав світових лідерів подвоїти підтримку України, заявивши, що для захисту країни та решти Європи від російської агресії зараз і в майбутньому необхідні додаткові озброєння та гарантії безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу