x-zahrozhuie-shtraf-yes-cherez-omanlyvu-polityku-blakytnoi-halochky

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19591 переглядiв

Соціальній мережі X (колишній Twitter) загрожує штраф у розмірі до 6% від світового обороту від Європейської комісії за те, що вона нібито обманює користувачів своєю платною політикою верифікації облікових записів і порушує Закон ЄС про цифрові послуги.

Соцмережі X (колишній Twitter) у ЄС загрожує штраф у 6% обороту через порушення закону - зокрема через продаж синіх галочок. Про це йдеться на сайті Європейської комісії, передає УНН.

Деталі

Претензії викликала політика верифікації акаунтів у X. Користувачі можуть думати, що облікові записи із синьою позначкою є перевіреними мережею - хоча насправді галочку можна отримати за оплату підписки.

"Раніше сині галочки означали надійні джерела інформації. Що стосується X, наша попередня думка така: вони дурять користувачів і вони порушують закон про цифрові послуги", - написав єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон на тій самій платформі Х.

Єврокомісія також зауважила, що соцмережа не відповідає вимогам щодо прозорості реклами та не надає дослідникам незалежний доступ до даних, як йдеться у законі про цифрові послуги.

Якщо висновки попереднього розслідування Єврокомісії підтвердяться, соцмережі загрожує штраф у розмірі до 6% її загального світового обороту.

У комісії ЄС стверджують, що Ілон Маск обманює користувачів X, порушуючи правила онлайн-контенту12.07.24, 17:03

Популярні

Новини по темі

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19591 переглядiв

Бех-Романчук виграла бронзу у першому старті після травми

 • 17996 переглядiв

Зеленський зустрівся з губернаторами США

 • 35406 переглядiв