vykrylo-posadovtsiv-derzhprodspozhyvsluzhby-yaki-orhanizuvaly-skhemu-poboriv-z-eksporteriv-zernovoho-korydoru

Викрито посадовців Держпродспоживслужби, які організували схему поборів з експортерів "зернового коридору"

 • 23687 переглядiв

Посадовці Держпродспоживслужби України організували корупційну схему, за якою щомісяця вимагали мільйони гривень від експортерів сільськогосподарської продукції за видачу експортних документів.

Правоохоронці викрили посадовців Держпродспоживслужби двох областей, які організували схему з вимагання грошей за видачу документів у експортерів сільськогосподарської продукції.  На цьому посадовці щомісячно заробляли мільйони гривень. Про це у вівторок повідомила пресслужба ДБР, передає УНН

Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для здійснення експорту ячменю та кукурудзи

- йдеться у повідомленні ДБР.

Як повідомляється, до складу злочинної групи входило понад 11 людей, серед них - керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Також до її складу входили двоє головних інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області та двоє з Запорізької області, цивільні особи, в тому числі керівники брокерських компаній, що виконували ролі посередників.

За попередніми оцінками, "ділки" отримували від своєї незаконної діяльності щомісячно понад 160 тис. доларів США.

Правоохоронці провели 60 обшуків у різних регіонах України, під час яких знайшли та вилучили понад 100 тис. доларів США та 500 тис. грн від незаконної діяльності, 8 автомобілів еліт-класу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп’ютерну техніку на якій виготовлялись вилучені документи; інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування.

Затримано п’ятьох учасників злочинної групи та повідомлено їм про підозри в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України)

Також планується прийняття рішення щодо оголошення підозр посадовцям причетним до оборудки, вказали в ДБР. 

Слідчі дії продовжуються.

Ознаки корупції: САП виявили необґрунтованими активи керівника сектору митниці, в суд спрямовано позов28.03.24, 15:53

Популярні

Новини по темі

лукашенко заявив, що білорусь готується до війни

 • 25749 переглядiв

Зроби хід конем: додай до чеку донат на фронтовий пікап

 • 98000 переглядiв