vykradennia-pidlitka-liudmy-u-viiskovii-formi-na-odeshchyni-vidkryto-provadzhennia-ttsk-provodyt-perevirku

Викрадення підлітка людьми у військовій формі на Одещині: відкрито провадження, ТЦК проводить перевірку

 • 34846 переглядiв

В Одеській області люди у військовій формі викрали 14-річного підлітка, але згодом відпустили. У поліції порушено кримінальну справу за фактом викрадення людини, ТЦК проводить службову перевірку.

У поліції розпочали кримінальне провадження за фактом викрадення 14-річного юнака на Одещині людьми у військовій формі. Одеський обласний ТЦК та СП проводить службову перевірку через цей інцидент. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП в Одеській області, передає УНН з посиланням на Суспільне.

Деталі

Повідомляється, що йдеться про випадок, що трапився 2 квітня у селі Приозерне Ізмаїльського району. Історію оприлюднили у виданні "Бессарабія Інформ". 14-річного підлітка затягли до буса люди у військові формі. Хлопець опирався і до нього застосували фізичне насильство, на руки одягли стяжку, зазначається у публікації. Після того, як у машині дізнались його вік, висадили при в'їзді в інше село. Підліток повертався додому пішки кілька кілометрів.

Зазначається, що про те, що сталось з хлопцем згодом дізнались у школі та соціальній службі громади. Працівники останньої разом із бабусею, яка виховує підлітка, звернулись до поліції, прокуратури, представництва Уповноваженого з прав людини.

Перезавантаження ТЦК почалося ще в минулому році - Зеленський06.04.24, 20:10

У публікації з посиланням на соціальну працівницю Оксану Терзі вказується, що поліцейські спочатку неохоче взялись за розслідування справи, але потім після погроз публічного розголосу, провели першочергові заходи.

У пресслужбі поліції зазначили, що провадження розслідують за ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Процесуальне керівництво здійснює Білгород-Дністровська військова прокуратура.

Одеський обласний ТЦК та СП повідомив, що щодо ситуації із звинуваченням співробітників ТЦК та СП у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі проводиться службова перевірка.

Всі обставини події ретельно вивчаються,  командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, що діють в рамках розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР

- йдеться в повідомленні.

"Слідство.Інфо": ТЦК хотіло виписати повістку журналісту за його розслідування щодо посадовця СБУ 06.04.24, 14:48

Популярні

Новини по темі

Ракети Taurus полегшили б наше життя - Буданов

 • 74817 переглядiв