vydavala-u-kupiansku-rosiiski-pasporty-kolyshnii-ukrainskii-pravookhoronytsi-oholosheno-pidozru

Видавала у Купʼянську російські паспорти: колишній українській правоохорониці оголошено підозру

 • 21386 переглядiв

Колишній поліцейській з Куп'янська Харківської області повідомлено про підозру у державній зраді після того, як вона свідомо співпрацювала з окупантами, видаючи місцевим жителям російські паспорти, поки місто перебувало під контролем рф.

Прокурори повідомили про підозру колишній правоохоронниці слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції Харківщини, яка займалась видачею людям паспортів держави-агресора. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліцейській за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що підозрювана - колишня інспектор слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час перебування м. Купʼянськ під контролем російської армії вона свідомо перейшла на бік ворога. Підозрювана обійняла посаду "и.о. старшего испектора отдела миграционной службы" у псевдоправоохоронному органі при окупантах.

Зрадниця проводила агітацію серед місцевого населення щодо необхідності прийняття громадянства рф та обовʼязкового отримання російських паспортів. Також вона безпосередньо займалась видачею людям паспортів держави-агресора. Крім того, вона і сама встигла отримати паспорт громадянки російської федерації.

Згодом окупанти підвищили жінку та призначили її на посаду "заместителя начальника отдела по вопросам миграции". Зрадила присягу підозрювана за зарплату в 50 тисяч російських рублів на місяць.

Наразі підозрювана перебуває на території держави-агресора, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Нагадаємо

Колаборантці з Херсона загрожує 15 років позбавлення волі та конфіскація майна за незаконну видачу паспортів та сприяння примусовій депортації українців під час російської окупації.

Популярні

Новини по темі

На Київщині чоловік відрізав орендодавцю голову та язик

 • 20684 переглядiв