ukenru
vps-ssha-vibachilis-za-zhart-pro-yanni-lorel-i-taliban

ВПС США вибачились за жарт про "Янні", "Лорел" і "Талібан"

 • 9922 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Військово-повітряні сили США перепросили та видалили власне повідомлення у Twitter, що зачіпало тему вбивства бойовиків "Талібану" в Афганістані в контексті інтернет-дискусії про "Лорел" або "Янні", передає УНН з посиланням на The Guardian.

Твіт з’явився на головному облікового запису ВПС через декілька днів після інтенсивних боїв в афганському місті Фарах. Військові США забезпечили повітряну підтримку атаками літаків А-10 та безпілотниками.

"Таліби в місті Фарах, Афганістан, швидше почули б "Янні" чи "Лора", ніж оглушливий BRRRT (термін, що означає характерний шум стрільби американського бойового літака A-10 Thunderbolt II – ред.), який вони люб'язно отримали від нашого A10", - йшлось у повідомленні.

Твітт посилався на суперечку, яка розгорнулась нещодавно в мережі після того, як користувач Reddit 12 травня опублікував короткий аудіозапис, на якій комп'ютер повторює одне слово. У коментарях користувачі почали сперечатися, яке саме: "Янні" (Yanny – англ. ) або "Лорел" (Laurel – англ.).

Після того, як на брифінгу Пентагону пролунало запитання про те, чи є відповідний жарт належним, повітряні сили видалили його і висловили жаль з приводу "спроби пошуткувати".

"Ми приносимо вибачення за колишнє повідомлення в Twitter щодо A-10. Це було зроблено з поганим смаком, і ми розберемося з цим. З того часу воно було вилучене", - повідомили у ВПС.

Нагадаємо, 12 травня щонайменше 43 військовослужбовців сил афганської безпеки загинули і понад десять поранено в результаті нападів талібів на два контрольно-пропускних пункти в провінції Фарах.

Українські Національні Новини

Новини Світу