vprovadzhennia-innovatsiinykh-boiovykh-bezpilotnykh-ta-robotyzovanykh-platform-u-viiska-syrskyi-zrobyv-zaiavu

Впровадження інноваційних бойових безпілотних та роботизованих платформ у війська: Сирський зробив заяву

 • 30815 переглядiв

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський розповів про успішне відпрацювання комплексного застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем в умовах реального бою, наголосивши на пріоритетності якнайшвидшого впровадження інноваційних бойових безпілотних та роботизованих платформ у військах.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про тестування різних форм комплексного застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем в умовах реального бою, передає УНН.

"Днями працював в одному з навчальних центрів ЗС України, де тривають тестування (дослідні випробування) різних форм комплексного застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем в умовах реального бою. Це дуже важливий проєкт і ми маємо перші успіхи в його реалізації

Однією з особливостей сучасних бойових дій є активне застосування роботизованих та безпілотних систем в бойовому порядку загальновійськового підрозділу за єдиним замислом для забезпечення виведення особового складу з найбільш небезпечних зон і заміна його роботами", - зазначив Сирський.

Головнокомандувач також наголосив, що його найвищим пріоритетом є швидке практичне впровадження інноваційних бойових безпілотних та роботизованих платформ наземного та повітряного базування у війська.

Дрони стали одним із пріоритетів для війська – Сирський05.07.24, 09:51

"Разом з командою міністра оборони України докладаємо максимальних зусиль для підготовки системних рішень щодо ефективного застосування широкого спектру роботизованих платформ.

Наша мета - максимально скоротити шлях, який проходить технічний винахід (інноваційна ідея) науковців від лабораторії до виробничого цеху і далі до бойового підрозділу.

Дякую усім, починаючи від інженерів-розробників, виробників і до операторів-пілотів, за їх вклад у підвищення бойової ефективності наших підрозділів", - додав Сирський.

Він також озвучив і наступний крок - відпрацювання тактики застосування бойових наземних роботизованих комплексів, підготовка розрахунків та масштабування підрозділів НРК в бойових частинах Збройних Сил України, відпрацювання прийомів та способів дій безпілотних систем у різних видах бою.

Не тільки дрони-камікадзе: в Україні активно розробляють різні роботизовані системи для Сил оборони12.03.24, 19:50

Популярні

Новини по темі