voseny-u-zhytomyri-khochut-zaprovadyty-shestydennyi-navchalnyi-tyzhden-dlia-shkoliariv

Восени у Житомирі хочуть запровадити шестиденний навчальний тиждень для школярів

 • 16317 переглядiв

У Житомирі планують ввести шестиденне навчання у першому семестрі. Це дозволить створити запас днів на випадок тривалих знеструмлень взимку та уникнути онлайн-навчання.

У Житомирі у першому семестрі цього навчального року діти навчатимуться у школі шість днів на тиждень, замість звичних п'яти. Про це заявив міський голова міста Сергій Сухомлин, передає Суспільне, пише УНН.

Деталі

Сухомлин пояснив, що наразі готують рішення про шестиденне навчання, адже у випадку тривалих знеструмлень взимку це дозволить продовжити канікули, уникнувши переходу на онлайн-навчання.

Нам потрібно за ці кілька місяців створити запас, щоб не переходити на дистанційне навчання. Неможливо навчати дітей онлайн, оскільки якість навчання страждає. Ми плануємо, щоб діти ходили до школи і в суботу. Таким чином, ми накопичимо додаткові дні і будемо слідкувати за ситуацією взимку. Якщо виникне критична ситуація і триватимуть масштабні знеструмлення, ми зможемо продовжити канікули на місяць або півтора, або на два тижні, наприклад

- пояснює міський голова Житомира. 

Попереду навчальний рік: Зеленський доручив уряду прискоритись із допомогою у побудові укриттів30.07.24, 18:52

За його словами, наразі тривають консультації зі школами, після чого оприлюднять рішення щодо шестиденного навчання.

Нагадаємо

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі національного телемарафону заявив, що українські школярі відстають від освітньої програми щонайменше на два роки.

Популярні

Новини по темі

У Харкові та Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

 • 42956 переглядiв

ЦАХАЛ завдав удару по Бейруту. Ціллю був командир Хезболли

 • 16064 переглядiв