voroh-zastosovuie-yikh-praktychno-odrazu-pislia-vyhotovlennia-yevlash-pro-vysnovky-ekspertiv-yaki-doslidzhuiut-rakety-rf

Ворог застосовує їх практично одразу після виготовлення: Євлаш про висновки експертів, які досліджують ракети рф

 • 30263 переглядiв

росія використовує для удару по Україні нові ракети, виготовлені у 2023-2024 роках, майже одразу після їх виробництва, стверджують експерти, які досліджували уламки ворожих ракет, збитих в Україні.

Експерти, які досліджують уламки збитих на Україною ворожих ракет, дійшли висновку, що рф застосовує їх практично одразу після виготовлення. Про це в ефірі "Ми- Україна" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, пише УНН.

Деталі

За його словами, ворог вже застосовує для ударів по Україні ракети виробництва цього року.

"Сама зброя не є новою. Однак, ці ракети виготовлені за останні роки, тобто 2023-2024 рік. Як говорять наші колеги з науко-дослідного експертного центру, які займаються безпосереднім вивченням цих уламків, то ці ракети є свіжими. Тобто, тільки-но ракета була виготовлена, вона одразу ж застосовується. Про це свідчать свіжі компоненти, які виготовлені протягом найближчих місяців", - зазначив Євлаш.

Речник ПС ЗСУ додав, що за інформацією ГУР МО України, на складах в рф може зберігатися до 950 ракет. Ворог все одно накопичує їх певну кількість. В період між масованими ракетними ударами активно використовує "Шахеди", щоб, в тому числі, і виявляти місце розташування українських систем ППО.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз раніше встановили, що ракети вироблені у другій половині 2023 року ворог почав застосовувати проти України вже наприкінці грудня.

"Можу сказати так, що і 29 грудня і 2 січня 2024 року були використані ракети Х-101 виробництва уже 3 і 4 кварталу 2023 року. 97 серія зазначених ракет – вони найновіші. Вони з конвеєра вийшли, і вони трошки в новому варіанті, але стандартні ракети Х-101. Тобто вони і далі виробляють і у них нові є на озброєнні.

Ракети-400, які були застосовані в грудні, вони були також виробництва 3 кварталу минулого року. 48 серія - нові корпуси, нові ракети. Вони нами були знайдені, ідентифіковані і ми можемо сказати, що ворог їх використовує", - розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Популярні

Новини по темі

Окупанти обстрілюють Херсон - ОВА

 • 54472 переглядiв

У ЄС почали роботу над 14-пакетом санкцій проти рф

 • 55627 переглядiв

Вибух пролунав в Одесі - ЗМІ

 • 100509 переглядiв