vorog-pidirvav-kakhovsku-ges-zseredini-troma-zaryadami-vibukhivki-oleksandr-ruvin

Ворог підірвав Каховську ГЕС зсередини трьома зарядами вибухівки - Олександр Рувін

 • 36592 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз достеменно встановили, що російські військові провели підрив Каховської дамби зсередини, заклавши туди три вибухові пристрої. Про це в ефірі телеканалу Еспресо.ТВ повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, передає УНН.

Цитата

«Ми проводили аеророзвідку, були там на місці і можемо сказати, що вибухи в тих місцях були в приміщеннях – ми бачимо, як були встановлені вибухові пристрої, яким порядком були проведені підриви. На даний час триває розслідування, я не можу всі подробиці доповідати, але, це вже факт встановлений, експертизи є, органи досудового розслідування вже працюють. Уже все це встановлено, і ми знаємо, що це були підриви внутрішньої частини ГЕС, знаємо, у якому порядку, знаємо приміщення, де були закладені перші вибухові пристрої, другі – їх всього було 3. І ми це все уже знаємо», - сказав Олександр Рувін.

Тобто деталі підриву вже відомі. Згодом матеріали розслідування, разом з результатами експерти КНДІСЕ, будуть долучені до матеріалів, які Україна передає до Міжнародного суду. Туди ж будуть направлені і матеріали розслідування наслідків підриву Каховської ГЕС, зокрема, щодо екоциду.

Нагадаємо

Окупанти здійснили підрив Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. Це призвело до масштабних руйнувань, підтоплень за знищення цілих екосистем. Україна одразу почала підготовку звернення до Міжнародного кримінального суду проти рф. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали, як за допомогою HIMARS нищать екіпаж ворожого дрона

     • 105167 переглядiв