vooz-z-pochatku-roku-iz-68-atak-z-boku-rosiian-12-buly-spriamovani-na-sluzhby-ekstrenoi-medychnoi-dopomohy

ВООЗ: з початку року із 68 атак з боку росіян, 12 були спрямовані на служби екстреної медичної допомоги

 • 19168 переглядiв

За даними ВООЗ, медичні працівники, які користуються медичним транспортом в Україні, стикаються з втричі вищим ризиком травмування порівняно з іншим медичним персоналом.

Ризик отримання травм медпрацівниками в Україні, які використовують медичний транспорт, втричі вищий у порівнянні з іншим медичним персоналом, про це повідомив ВООЗ, пише УНН.

Деталі

За даними Системи спостереження за атаками на охорону здоров'я ВООЗ, працівники центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також інші мобільні працівники охорони здоров'я, що виїжджають до пацієнтів, мають в 3 рази більший ризик травмуватися, отримати поранення чи навіть загинути внаслідок атак, ніж інші медичні працівники.

Багато бригад екстреної допомоги потрапляють під обстріл або по дорозі на виклик, або на своїх базах. Вже 4 наших співробітники загинули, 12 людей отримали поранення та були госпіталізовані

– каже Галина Салдан, керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської ОДА.

З моменту повномасштабного вторгнення рф в лютому 2022 року ВООЗ верифікувала 1682 атаки на медичну систему України, що призвело до 128 смертей і 288 поранень медичного персоналу та пацієнтів.

Протягом першого кварталу 2024 року ВООЗ зафіксувала 68 атак, з яких 12, що становить майже 20%, були спрямовані на служби екстреної медичної допомоги.

Ці напади включали:

- 9 атак на пункти базування екстреної медичної допомоги;

- 7 атак, які призвели до пошкодження швидких машин;

- 6 атак, які пошкодили обладнання екстреної медичної допомоги.

У 3 з цих 12 нападів були поранені 4 медичні працівники, а 2 загинули. Це свідчить про кількість жертв, що майже в 3 рази перевищує аналогічні показники інших служб охорони здоров'я за той же період.

Нагадаємо

Троє рятувальників, Владислав Логінов, Сергій Байдалінов та Володимир Матюшенко, загинули в Харкові під час атаки російського безпілотника, рятуючи людей.

Популярні

Новини по темі

У МХП стартувала посівна ярих культур

 • 100409 переглядiв