ukenru
vnaslidok-teraktu-na-pidkontrolniy-turechchini-teritoriyi-siriyi-zaginuli-13-osib

Внаслідок теракту на підконтрольній Туреччині території Сирії загинули 13 осіб

 • 9414 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. У суботу, 2 листопада, в результаті вибуху автомобільної бомби в прикордонному місті на північному сході Сирії, окупованому Туреччиною, загинули щонайменше 13 людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Під удар бомби потрапило Тал-Аб'яд, одне з кількох колись контрольованих курдами міст, захоплених Туреччиною минулого місяця в результаті військової операції.

Міністерство оборони Туреччини заявило, що в результаті нападу було вбито 13 мирних жителів, в яких звинувачують курдів.

Сирійська обсерваторія з прав людини, британський військовий спостерігач, повідомила, що в результаті вибуху було вбито 14 людей - борців за Анкару і цивільних осіб.

Вибух стався, незважаючи на досягнуте минулого тижня перемир'я, щоб зупинити турецький наступ, який почався 9 жовтня і спровокував останню гуманітарну катастрофу восьмирічної війни в Сирії.

Між тим, в місті Камішлі, де проживає більшість курдів, тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти турецького вторгнення.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Туреччини заявили, що у зв'язку із завершенням виведення курдських бойовиків із "безпечної зони" наразі немає необхідності у ще одній військовій операції в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу