vms-ssha-chuli-imovirniy-vibukh-batiskafa-na-shlyakhu-do-titanika-kilka-dniv-tomu

ВМС США чули імовірний вибух батискафа на шляху до "Титаніка" кілька днів тому

 • 4869593 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Акустичні датчики ВМС США виявили ймовірний вибух підводного човна "Титан" через кілька годин після того, як судно розпочало свій фатальний рейс у неділю, заявили представники ВМС США у четвер, пише УНН з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Високопоставлений представник ВМС заявив у своїй заяві у четвер увечері, що служба провела аналіз акустичних даних "і виявила аномалію, пов'язану з імплозією чи вибухом" у безпосередній близькості від того місця, де працював "Титан", коли він перестав виходити на зв'язок.

"Попри те, що ця інформація не є остаточною, вона була негайно передана командувачу аварійно-рятувальної служби для надання допомоги в пошуково-рятувальній операції", - ідеться в заяві. - Ця інформація була розглянута з компіляцією додаткових акустичних даних, наданих іншими партнерами, і було ухвалено рішення продовжити нашу місію як пошуково-рятувальну і докласти всіх зусиль для порятунку життів на борту"».

Інший представник ВМС США, говорячи на умовах анонімності через делікатність ситуації, сказав, що служба зазвичай не розголошує таку інформацію публічно, поки пошуки тих, хто вижив, не закінчаться. 

Доповнення

Уламки підводного апарату, яким керує приватна фірма OceanGate, були виявлені в четвер на морському дні Атлантичного океану приблизно за 490 метрів від "Титаніка", який пасажири "Титану" мали намір дослідити. Контр-адмірал берегової охорони США Джон Могер сказав, що уламки були виявлені під водою дистанційно керованим апаратом через чотири дні після того, як він вийшов із Ньюфаундленду.

Берегова охорона США підтвердила загибель екіпажу зниклого батискафу "Титан".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині окупанти забирають у людей телефони - ОВА

     • 807123 переглядiв

    США та Індія зобов'язались гуманітарно допомагати Україні

     • 1081401 переглядiв