ukenru
vipadki-covid-19-v-avstraliyi-syagnuli-novogo-piku

Випадки COVID-19 в Австралії сягнули нового піку

 • 17352 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. У вівторок, Австралія зафіксувала чергове рекордне зростання заражень COVID-19. Спалах високоінфекційного варіанту Omicron порушив відновлення економіки країни, в той час як лідери штатів сперечаються з приводу внутрішнього прикордонного контролю. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Країна повідомила про 11 264 нових випадки коронавірусу, знову перевищивши черговий пік днем ​​раніше.

Повідомлялося про п’ять смертей від COVID-19, загальна кількість смертей з початку пандемії перевищила 2 200. Влада не уточнила, чи пов’язана якась із нових смертей із варіантом Omicron.

Керівники штатів країни повернули деякі заходи стримування, такі як обов’язкове носіння масок та реєстрація QR-кодів у громадських місцях.

Зростання кількості випадків також призвело до обов’язкової самоізоляції для тисяч працівників у сферах гостинності, розваг та авіакомпаній – секторах, які найбільше постраждали від карантину – внаслідок чого скасовані театральні шоу, закриті ресторани та відкладені рейси.

Рівень вакцинації сягнув понад 90% серед австралійців у віці старше 16 років.

Міжнародний кордон Австралії залишається фактично закритим, але громадяни Австралії можуть повернутися без обов’язкового карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія зафіксувала першу смерть від Omicron

Українські Національні Новини

Новини Світу