ukenru
vinakhidnik-rozpoviv-koli-mozhe-buti-stvoreniy-povnotsinniy-shtuchniy-intelekt

Винахідник розповів, коли може бути створений повноцінний штучний інтелект

 • 18820 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Створення штучного інтелекту, який би не поступався своїми можливостями людському, можливе вже до 2029 року. Таку думку висловив винахідник, автор, футурист Рей Курцвейл під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає УНН з посиланням на сайт зустрічі.

"Є два аспекти: апаратне та програмне забезпечення… Процесори вже мають потужність, еквівалентну 100 тисячам людських мозків. Щодо програмного забезпечення – також є чудовий прогрес у вирішенні ключових проблем. Я вважаю, до 2029 року можна очікувати створення повноцінного штучного розуму", - сказав він.

Курцвейл додав, що штучний інтелект не буде чимось відірваним від людини – він стане продовженням та доповненням людського мозку.

"Це не якісь інопланетяни, чи прибульці з Марсу – це продовження нас … Ми просто об’єднаємося", - сказав винахідник.

На думку Курцвейла, людське життя може бути подовжене, а можливості мозку – значно розширені за рахунок використання штучного інтелекту.

Також за словами винахідника, завдяки новітнім технологіям вже найближчим часом автоматизуються такі звичні сфери життя як сільське господарство – стане можливим використання до 90% земель, які наразі не обробляються.

Нагадаємо, торік китайські вчені вперше успішно телепортували фотон на орбіту Землі.

Українські Національні Новини

Технології