viklyuchi-konditsioner-v-ukrenergo-dali-poradi-yak-zmenshiti-spozhivannya-elektroenergiyi

Виключи кондиціонер: в «Укренерго» дали поради, як зменшити споживання електроенергії

 • 471748 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Українці перетнули поріг вечірнього максимуму споживання електрики за минулу добу. Про це повідомили в «Укренерго» та закликали економити електроенергію з 16:00 до 23:00, пише УНН.

Цитата

«Літо. Спека. У будинках активно гудуть кондиціонери, а на моніторах диспетчерів «Укренерго» стрімко росте показник споживання. Станом на 16:00 ми вже перетнули поріг вечірнього максимуму споживання за вчорашню добу.

Щоб забезпечити такий різкий зліт попиту, має зрости виробництво електроенергії. Але можливості електростанцій зараз обмежені», - йдеться у повідомленні «Укренерго» у Telegram.

Деталі

Як зазначать в «Укренерго», що багато енергоблоків теплових та гідроелектростанцій не працюють через пошкодження або зупинені для проведення ремонтів.
Також на кількох атомних енергоблоках тривають планові ремонти, необхідні для їх експлуатації взимку.

Щоб зменшити споживання електроенергії в «Укренерго» дали кілька рекомендацій:

  • у вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагайтесь не використовувати кондиціонер. Або використовуйте його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C.
  • перенесіть використання потужних пристроїв (пральної машини, бойлера) на нічний час. Використовуйте їх почергово, щоб розподілити навантаження.
  • за можливості, зменште з 16:00 до 23:00 користування електрочайником та праскою. Або завжди набирайте води стільки, скільки треба для приготування гарячих напоїв саме в цей період.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що в Україні змінився період максимального споживання електроенергії протягом доби. Тепер найбільше навантаження на енергосистему відчувається з 16 до 23 години. Українців закликають переносити використання потужної техніки на інші години доби або на ніч.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Болгарії офіційно підтвердили візит Зеленського

     • 651505 переглядiв

    Папі Римському передали "Бучанську монету"

     • 487343 переглядiв