viiskovi-reiky-ekonomiky-odeshchyny-bez-tsukerok-i-tsviakhiv-ale-z-kilkoma-tysiachamy-droniv

Військові рейки економіки Одещини: без цукерок і цвяхів, але з кількома тисячами дронів

 • 29556 переглядiв

Кіпер організував системну підтримку військових з боку громад. Тепер громади подають свої пропозиції в область, у свою чергу область - задовольняє запити командування.

Цьогоріч з місцевих бюджетів Одеської області на територіальну та військову оборону зібрано 1,5 млрд грн. З них третину направили на ремонт військового шпиталю, який триває досі. Також, велика частина коштів пішла на потреби підрозділів Сили оборони, однак наразі є залишок резервних коштів. Про це під час пресконференції заявив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

"Багато коштів пішло на ремонт військового шпиталю, який зараз триває. Якусь частину коштів ми виділили на закупку деяких медикаментів. У мене є ще залишок. Але велика частина коштів пішла, звісно, на сили оборони", - сказав він, уточнюючи, що вдалося закупити, серед іншого, 5 тис. дронів.

Деталі

Крім того, Кіпер організував системну підтримку військових з боку громад. Тепер громади подають свої пропозиції в область, у свою чергу область - задовольняє запити командування.

"І сьогодні я, як голова ОВА, це контролюю, бо запити на мене приходять. А якщо запити приходять від якихось командирів частин – я навіть не розглядаю їх, кажу – звертайтеся до свого командування, щоб це було системно і контрольовано", - додав очільник ОВА.

Також Кіпер заявив, що цьогоріч не було закупівлі цукерок для дітей. Але без солодощів вони не залишилися.

"Ми знайшли свій механізм з асоціацією голів громад - ми будемо навчати дітей робити ці солодощі. А зекономлені гроші витратимо на дрони. Ну серйозно – закупити 3 тисячі пакунків з цукерками? Ви мене не зрозумієте, і я сам себе не зрозумію. Ми сьогодні відкладаємо ремонт дороги до порту. Ми розуміємо, що вклавши туди 1 млн – ми заробимо 10 млн. То що, ми паралельно будемо купувати цукерки, витрачаючи на це 3-5 млн? У всіх у нас є діти, вони повинні мати свято. Але ми його організуємо інакше. Те ж саме, до речі, стосується закупівлі цвяхів тощо. Хочу зазначити, що такі потреби дуже часто закриває місцевий бізнес – допомагаючи і з цвяхами, і з дошками і іншими необхідними матеріалами", - каже очільник ОВА.

Популярні

Новини по темі

Україні вдалося повернути 66 тіл полеглих захисників

 • 19761 переглядiв