vidremontuvaly-mist-na-trasi-boryspil-mapiupol-yakyi-pryskoryt-dostavku-humanitarnykh-promyslovykh-ta-inshykh-vantazhiv

Відремонтували міст на трасі Бориспіль-Мапіуполь, який прискорить доставку гуманітарних, промислових та інших вантажів

 • 29376 переглядiв

Україна відновила міст через річку Сула на трасі Бориспіль-Маріуполь, покращивши транспортне сполучення та доставку вантажів.

В Україні відремонтували міст через річку Сула на трасі Бориспіль-Мапіуполь, що суттєво пришвидшить доставку різноманітних вантажів. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, пише УНН.

"Відбудували міст через річку Сула на трасі Н-08 Бориспіль-Маріуполь. Дорожні роботи ще завершуються, але транспорт уже може безперешкодно рухатися переправою. Це важливий інфраструктурний обʼєкт: він забезпечує транспортний звʼязок між північчю, центром і півднем України – Київською, Черкаською, Полтавською, Кіровоградською, Дніпропетровською областями.  Майже 3 роки був закритий для всіх видів транспорту, відтак пасажирські перевезення не здійснювалися взагалі. Гуманітарні, військові, промислові вантажі перевозили в об’їзд на декілька сотень кілометрів", - зазначили в Держагентстві.

Повідомили, що міст завдовжки понад 200 метрів суттєво не ремонтували з часу його будівництва – а це 1962 рік. Споруда вже знаходилася в аварійному стані. Окремі елементи мосту, деформаційні шви та опорні частини під залізобетонним прогоном стали непрацездатні. Переправу закрили для руху транспорту в березні 2021 року. Капітальний ремонт "розморозили" в листопаді 2022 року.

"У межах оновлення провели два види ремонту: реконструкцію металевого фермового прогону та капітальний  ремонт правобережних заплавних прогонів. Будівельники розширили габарит мосту з 6 до 9 метрів, підсилили фундаменти опор, збудували нові опори. Влаштували нову сталеву прогонову будову, уклали покриття з гусасфальту, укріпили бутовим камінням укоси земляного полотна. Також змонтували систему освітлення, встановили фільтрувальні системи для стокових вод. Споруда має нове перильне та барʼєрне огородження", - зазначили в Держагентстві.

Захар Подкидишев

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні Різдво Христове: традиції, звичаї, цікаві факти

     • 26181 переглядiв

    День гарбузового пирога. Що ще можна відзначити 25 грудня

     • 23818 переглядiв

    США збільшили територіальні претензії в Арктиці

     • 25855 переглядiв

    Херсонців закликають приймати тепло до будинків

     • 25892 переглядiв