vidpovidalnist-za-vbyvstvo-farion-vziav-rosiiskyi-neonatsyst-politsiia-vyvchaie-informatsiiu

Відповідальність за вбивство Фаріон взяв російський неонацист: поліція вивчає інформацію

 • 24605 переглядiв

Правоохоронці вивчають інформацію про причетність російського неонацистського руху до вбивства Ірини Фаріон. Поліція розглядає кілька версій, включаючи громадську діяльність та особисту неприязнь.

Правоохоронці перевіряють інформацію, яку розповсюджують російські ЗМІ про те, що відповідальність за вбивство мовознавиці Ірини Фаріон взяв на себе представник російського неонацистського руху. Про це журналісту УНН розповіла речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська.

На запитання, чи поліція перевіряє інформацію про те, що відповідальність за вбивство Фаріон взяв на себе представник російського неонацистського руху, Добровольська відповіла:

Так. Ми вчора під час моніторингу соцмереж виявили цю інформацію. Зараз вивчаємо на предмет чи буде вона корисною для слідства

- сказала речниця поліції.

Контекст

Російський Telegram-канал Astra повідомив, що  у телеграм-каналі осередку неонацистського руху NS/WP (National-Socialism/White Power) з'явилося відео, як стверджується, нібито моменту вбивства Ірини Фаріон. У ролику демонструється уривок на десять секунд, де чути жіночі крики.Також у відео демонструється маніфест "автономного революційного расиста", який взяв на себе відповідальність за вбивство.

Маніфест написано російською мовою. Вбивство Фаріон автор мотивував тим, що колишня нардепка розпалює ненависть за мовною ознакою всередині українського суспільства. 

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Правоохоронці встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон.

Популярні

Новини по темі

росіяни обстріляли 5 громад Сумщини: 56 вибухів за ніч

 • 16775 переглядiв