ukenru
vidilenikh-uryadom-koshtiv-ne-vistachit-abi-vchasno-viplatiti-zarplatu-girnikam-volinets

Виділених урядом коштів не вистачить, аби вчасно виплатити зарплату гірникам – Волинець

 • 9964 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Виділених урядом коштів недостатньо, аби забезпечити своєчасну виплату зарплати гірникам. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав ініціативу Кабінету міністрів України про виділення додаткових коштів у розмірі 1 млрд грн на часткове погашення заборгованості із виплати заробітної плати до кінця 2019 року. Але й цієї суми недостатньо, щоб забезпечити своєчасну виплату зарплати шахтарям», - написав Волинець.

Він повідомив, що заборгованість із заробітної плати гірникам в Україні знову перевершила 700 млн грн.

За його словами, 11 липня депутати не підтримали навіть включення до порядку денного законопроекту №10307, яким було передбачено внесення змін до Державного бюджету та виділення коштів вугільній галузі. А сьогодні народні депутати 8-го скликання вже закрили сесію.

«Тепер питання забезпечення стабільної роботи паливно-енергетичного комплексу уже розглядатиме новий склад Верховної Ради України 9- го скликання», - зазначив Волинець.

Нагадаємо, на території відокремленого підрозділу “Шахта Котляревська” державного підприємства “Селидіввугілля” загинув гірник.

Українські Національні Новини

Суспільство