vid-pochatku-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-v-ukrainu-kreml-zvilnyv-maizhe-pivsotni-vysokoposadovtsiv-zs-rf-roszmi

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну кремль звільнив майже півсотні високопосадовців зс рф - росЗМІ

 • 13230 переглядiв

З початку повномасштабного вторгнення в Україну звільнено щонайменше 48 високопосадовців зс рф. Проти семи з них порушено кримінальні справи, найбільше відставок відбулося в апараті Міністерства оборони РФ.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну звільнено щонайменше 48 високопосадовців зс рф. Щонайменше проти семи з них було порушено кримінальні справи. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Найбільша кількість відставок – в апараті Міністерства оборони. За два з половиною роки звідти звільнили 21 посадовця. Зокрема, під скорочення потрапив й сам глава відомства Сергій Шойгу і шестеро його заступників.  

До того ж проти п'ятьох  співробітників Міноборони відкрили кримінальні справи про корупцію. Йдеться про:

  1. заступника голови Головного управління інноваційного розвитку Володимира Шестерова, 
  2. заступника міністра Тимура Іванова, 
  3. начальника Управління забезпечення державного оборонного замовлення Володимира Вертелецького, 
  4. начальника Головного управління персоналу Юрія Кузнєцова,
  5.  начальника штабу матеріально-технічного забезпечення ЗСУ Дмитра Булгакова

Найбільше відставок в апараті Міноборони сталося у 2024 році – 14 із 21. У 2023 році було чотири відставки, у 2022 році – три.

Після блокування телебачення рф в ЄС і США, рф-блогери запустили в Telegram сотні каналів пропаганди05.08.24, 18:59

Зазначається, що в армії найбільше відставок сталося у 2023 році, коли був заколот лідера пвк "вагнер" Пригожина.

На другому місці за кількістю відставок опинилася об'єднана група російських військ в Україні, за час війни з керівних посад залишили 13 осіб. Сім із них були звільнені у 2023 році, чотири – у 2022 році, а двоє – у 2024 році.

З цікавих – відставка командувача 20-ю армією Сухраба Ахмедова, яку на сайті Міноборони називають найбільшим об'єднанням ЗС РФ. У червні 2023 року російські воєнкори писали, що саме він відповідальний за великі втрати в районі Кремінної під час шикування. Тоді, за різними даними, загинуло від 50 до 100 російських солдатів.  

Окрім того, в липні 2023 звільнили командувача 58-ї гвардійської загальновійськової армії Івана Попова, який критикував політику міноборони рф.

Під час війни в командуванні військових округів пішли у відставку вісім керівників, а в головних командуваннях - п'ять. Серед найбільш резонансних у цій категорії – відставка командувача Повітряно-космічними силами Сергія Суровікіна та командувача ВМС Миколи Євменова.  

президент росії володимир путін підписав закон про конфіскацію майна за "фейки про зс рф"14.02.24, 10:41

Окрім того, від початку повномасштабного вторгнення одне звільнення відбулось навіть в генштабі зс рф. Зокрема, у травні 2024 року голову Головного управління зв'язку зс рф Вадима Шамаріна заарештували у справі про отримання хабаря в особливо великих розмірах, а в липні його зняли з посади.

Нагадаємо

Британська розвідка заявила, що російська влада посилює цензуру проти ЗМІ та громадян, дозволяючи конфіскацію майна за "фейки про російську армію" та розширюючи обмеження для "небажаних організацій", щоб контролювати інформацію та обмежити інакомислення щодо її війни в Україні, йдеться у звіті британської розвідки.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі