vibori-v-braziliyi-bolsonaru-poboretsya-z-luloyu-da-silvoyu-u-drugomu-turi

Вибори в Бразилії: Болсонару побореться з Лулою да Сілвою у другому турі

 • 167194 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У неділю, 2 жовтня, у Бразилії відбулися вибори президента країни, у результаті яких лідирує кандидат від лівих сил Луїс Інасіо Лула да Сілва. Оскільки жоден з кандидатів не набрав необхідних для перемоги 50% голосів, у країні пройде другий тур голосування 30 жовтня, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Після підрахунку близько 97,3% голосів, перевагу отримав колишній президент Бразилії Лула да Сільва, якому надали перевагу 47,9% виборців. Чинний очільник країни, представник "правих" Жаїр Болсонару отримав 43,7% голосів, повідомив Вищий виборчий суд (TSE).

Додамо

Болсонару балотувався на переобрання від консервативної Ліберальної партії. Він проводив кампанію за збільшення видобутку корисних копалин, приватизацію державних компаній і виробництво більш стійкої енергії, щоб знизити ціни на енергоносії, а також пообіцяв продовжувати виплачувати 600 бразильських реалів (близько 110 доларів США) щомісячної допомоги.

Відомо, що чинний президент підтримує експлуатацію землі в Амазонці, що призвело до рекордних показників вирубки лісів, пише CNN.

Лула да Сільва зосередив свою кампанію на тому, щоб усунути Болсонару з посади, і підкреслив свої минулі досягнення на посаді президента. Він пообіцяв новий податковий режим, який дозволить збільшити державні витрати, покласти край голоду, працювати над скороченням викидів вуглецю та вирубки лісів в Амазонці.

Нагадаємо

У 2017 році Лула да Сільва провів понад півтора року у в'язниці через звинувачення у хабарництві та відмиванні грошей. Він просидів у в'язниці менше ніж два роки, після чого суддя Верховного суду скасував вирок.

Це дозволило да Сільві балотуватися на посаду президента країни вшосте.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Від рук російських окупантів в Україні загинули 416 дітей

     • 86217 переглядiв

    Дощі та зниження температури: прогноз погоди на сьогодні

     • 141313 переглядiв

    Обстріл Запоріжжя: ворогом випущено близько десяти ракет С-300

     • 207384 переглядiв