ukenru
vi-napevno-dekogo-vpiznayete-ochilnitsya-misiyi-ssha-v-ukrayini-anonsuvala-novi-sanktsiyi-dlya-borotbi-z-koruptsiyeyu

"Ви, напевно, декого впізнаєте": очільниця місії США в Україні анонсувала нові санкції для боротьби з корупцією

 • 17277 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена сьогодні, 9 грудня, планує оголосити про нові санкції для боротьби з корупцією, деякі імена можуть бути відомими українцям. Про це тимчасова повірена в справах США в Україні Крістіна Квін повідомила на конференції у четвер, пише УНН.

Цитата:

"Боротьба з корупцією вимагає співпраці від усіх. Держави, громадянського суспільства, ЗМІ, міжнародних партнерів. Саме тому адміністрація Байдена боротьбу з корупцією включила до теми демократичного саміту, який починається сьогодні. І Україна теж бере участь у цьому Саміті", - сказала повірена у справах США.

"Будь ласка, в 17-30 сьогодні подивіться, дуже важливе оголошення буде. В оголошенні йтиметься про санкції США, які показують нашу рішучість притягувати до відповідальності корумпованих осіб. Ви, напевно, декого з списку цих осіб пізнаєте. Боротьба з корупцією – це робота глобальна", - додала Квін.

Уже поширюються повідомлення, що може йтися про економічні санкції і що вони можуть торкнутися олігарха і суддів.

Доповнення

Державний секретар США Ентоні Блінкен у березні оголосив про внесення до санкційного списку українського бізнесмена Ігоря Коломойського і членів його сім’ї через причетність до корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2014-2015 роках.

У травні повідомлялся, що США запровадили санкції проти 61 українця.

Українські Національні Новини

Політика