ukenru
verkhovniy-sud-zadovolniv-apelyatsiynu-skargu-tsvk-schodo-onischenka

Верховний суд задовольнив апеляційну скаргу ЦВК щодо Онищенка

 • 11878 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Верховний суд задовольнив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня, яким ЦВК було зобовʼязано зареєструвати Онищенка О.Р. кандидатом в народні депутати в ОВО № 93. Згадане рішення Шостого апеляційного адміністративного суду скасовано. Про це УНН повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ ЦВК.

При цьому Верховний суд дійшов висновку, що обставини, на які посилався Онищенко О.Р., а саме – викладені в рішенні Печерського суду від 12 липня, яким встановлено, що Онищенко О.Р. навчався за кордоном, та які були визнані Шостим апеляційним адміністративним судом нововиявленими, існували на час прийняття судового рішення, про перегляд якого просив заявник, були йому відомі, він був учасником цих подій і, окрім того, під час розгляду справи займав активну позицію щодо доведеності цих обставин у суді.

У своєму рішенні Верховний суд встановив, що надання неналежної правової оцінки встановленим фактичним обставинам справи привело Шостий апеляційний адміністративний суд до помилкового висновку.

Нагадаємо, 17 липня Шостий апеляційний суд Києва дозволив народному депутату-втікачу Олександру Онищенку брати участь у виборах до Верховної Ради від Соціалістичної партії в окрузі № 93.

У липні 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомляло про завершення досудового розслідування щодо Онищенка.

За версією слідства, депутат причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству “Укргазвидобування” оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У розшуку в Україні Онищенко перебуває з 2016 року.

Сам депутат каже, що перебуває в Іспанії і всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Українські Національні Новини

Політика