venera-v-ganchiryi-teper-u-vogni-vandali-znischili-znakovu-robotu-pistoletto

"Венера в ганчір’ї" тепер у вогні: вандали знищили знакову роботу Пістолетто

 • 622870 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Інсталяцію Мікеланджело Пістолетто «Венера в ганчірʼї», яка знаходилась під відкритим небом, підпалили вандали в італійському місті Неаполь. Скульптура простояла два тижні, повідомляє Euronews, пише УНН.

Деталі

Вандали підпалили та знищили визначну роботу одного з найвідоміших італійських художників Мікеланджело Пістолетто - «Венера в ганчірʼї», яка знаходилась біля мерії Неаполю. Коли полум'я загасили, від інсталяції залишилася лише обвуглена рама.

Робота Пістолетто виставлялася в Неаполі з 28 червня. На ній зображена велика гіпсова неокласична оголена Венера, яка стоїть біля гори лахміття.

Пістолетто розповів місцевій газеті, що причин для нападу могло бути багато. "Це робота, яка закликає до відродження, до необхідності знайти баланс і гармонію між двома думками, які представлені, з одного боку, красою, а з іншого - абсолютним споживацтвом, катастрофою", - сказав 90-річний художник.

Він додав: "Світ все одно охоплений полум'ям. Ті ж духи, які ведуть війну, є тими, що підпалили Венеру".

Доповнення

Скульптура Пістолетто була натхненна "Венерою з яблуком" данського скульптора 19-го ст. Бертела Торвальдсена.
Пістолетто створив кілька версій «Венери в ганчірʼї»: перша бетонна Венера була куплена у садовому центрі в 1967 році, митець покрив її слюдою, щоб надати блиску поверхні. Інші виготовлялися із гіпсу та грецького мармуру, який містив слюду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Версаль відкриє для відвідувачів апартаменти Марії-Антуанетти

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Коронація Чарльза III вплинула на економіку Британії

     • 425897 переглядiв