vbivstvo-17-richnogo-pidlitka-u-frantsiyi-vlada-timchasovo-zaboronila-prodazh-feyerverkiv

Через масові протести у Франції влада тимчасово заборонила продаж феєрверків

 • 426235 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У Франції після масових заворушень, що стались внаслідок смерті підлітка через стрілянину поліцейського, влада заборонила продаж феєрверків до Дня взяття Бастилії. Щоб запобігти новим спалахам насильства, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Франція заборонила продаж, зберігання і транспортування феєрверків на вихідні до Дня взяття Бастилії наступного тижня через побоювання нових спалахів насильства. Під час хвилі заворушень, що охопили країну після смертельного поранення 17-річного підлітка поліцейським наприкінці червня, було зафіксовано відео, де протестувальники запускали феєрверки.

"З метою запобігання ризику серйозних громадських заворушень під час святкувань 14 липня, продаж, носіння, транспортування і використання піротехнічних виробів і феєрверків заборонені на всій території Франції до 15 липня включно", - йдеться в указі, опублікованому в неділю в офіційному урядовому віснику Франції.

День взяття Бастилії, який є національним святом Франції, відзначається щорічно 14 липня з видовищними феєрверками, організованими по всій країні. Указ, який набув чинності негайно, не поширюється на професіоналів або місцеві органи влади, які організовують феєрверки до свята.

Доповнення

Протести та заворушення спалахнули у Нантері наприкінці червня, у західному передмісті Парижа, уночі після того, як поліцейський напередодні застрелив 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом дорожньої поліції. За даними France Info, за тиждень заворушень по Франції затримано понад 3000 осіб, 570 були притягнуті до відповідальності. По всій країні було мобілізовано 45 тис. жандармів і поліцейських.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі