vazhki-boyi-trivayut-na-pyati-napryamkakh-genshtab-zsu

Важкі бої тривають на п'яти напрямках – Генштаб ЗСУ

 • 439045 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. російські загарбники активно концентруються на п’ятьох напрямках: Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Там тривають інтенсивні бойові дії, повідомляє УНН з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Деталі

За повідомленням, упродовж доби відбулося близько 20 бойових зіткнень.

На Куп'янському напрямку противник спробував наступити в районах Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Проте наші війська стійко утримали оборону і відбили всі атаки. Також було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли ворога по Колодязному, Новомлинську, Дворічній, Западному, Масютівці, Куп'янську та Кислівці Харківської області.

На Лиманському напрямку противник учора проводив штурмові дії та намагався витіснити наші війська з їхніх позицій у районі північно-західніше Берестового Луганської області, проте безуспішно. Відбулися авіаційні удари в районах Білогорівки Луганської області та Спірного на Донеччині. Було зафіксовано артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівку Луганської області та Веселе, Роздолівку в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку противник зосередив свої сили і здійснив авіаційні удари в районах Богданівки, Олександро-Шультиного, Білої Гори та Північного. Також відбулися артилерійські обстріли, які пошкодили більше 15 населених пунктів, зокрема Васюківку, Маркове, Богданівку, Хромове та інші населені пункти у Харківській та Донецькій областях.

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Невельського у Донецькій області. Ворог також здійснив обстріли понад 15-ти населених пунктів, зокрема Керамік, Желане, Авдіївку, Сєверне, Карлівку, Первомайське та інші населені пункти у Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Просування вперед": ЗСУ показали, як нищать ворожу техніку на околицях Бахмута

На Мар'їнському напрямку наші захисники стали об'єктом артилерійського обстрілу, але зуміли відбити всі атаки противника у районі міста Мар'їнка. Противник також здійснив авіаційний удар поблизу Красногорівки у Донецькій області та обстріляв населені пункти, включаючи Красногорівку, Мар'їнку та Побєду в Донецькій області.

Також на Запорізькому та Херсонському напрямках противник активно зосереджує свої сили, намагаючись не допустити подальшого просування наших військ. Було здійснено артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема Новодарівку, Левадне, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне у Запорізькій області, а також Львове, Токарівку, Антонівку, Велетенське, Кізомис у Херсонській області та місто Херсон.

Водночас українські сили продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, утримуються на досягнутих рубежах, наносять удари з артилерії по цілях противника та проводять контрбатарейну боротьбу.

Доповнення

На тлі успішних бойових дій з боку Сил оборони України та внаслідок значних втрат противника в живій силі, спостерігається збільшення кількості відмов учасників російських окупаційних військ виконувати бойові завдання.

Наприклад, у районі населеного пункту Розівка, розташованого у Запорізькій області, приблизно 20 російських військових відмовилися перебувати на передових позиціях та брати участь у бойових діях. Після цього вони були затримані та доставлені до будівлі Розівського районного суду.

Упродовж доби авіація Сил оборони здійснила 6 ударів по районах, де сконцентровано особовий склад противника, 2 удари по зенітно-ракетних комплексах та 1 удар по пункту управління ворога. Крім того, нашими захисниками було знищено 2 розвідувальні безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби нанесли удар по пункту управління противника, знищили 7 артилерійських систем на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Важкі бої тривають на п'яти напрямках – Генштаб ЗСУ

     • 439045 переглядiв

    У Броварах блискавка влучила в будинок, спалахнула пожежа

     • 517936 переглядiв

    Укрпошта випустила ексклюзивну рамку «ПТН ПНХ!»

     • 551220 переглядiв

    Ердоган має намір продовжити дію «зернової угоди» на 2 роки

     • 1284377 переглядiв

    "Україна має право стати членом НАТО" – Ердоган

     • 1482171 переглядiв