ukenru
vaktsinu-vid-pfizer-dozvolili-zberigati-v-zvichaynomu-kholodilniku

Вакцину від Pfizer дозволили зберігати в звичайному холодильнику

 • 16566 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США дозволило зберігати вакцину Pfizer/BioNTech від COVID-19 при стандартній температурі морозильних камер холодильників для ліків до двох тижнів. Про це йдеться в заяві відомства, передає УНН.

Цитата:

"Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США оголосило, що дозволяє перевозити і зберігати заморожені флакони з вакциною Pfizer-BioNTech COVID-19 при звичайних температурах, зазвичай використовуваних в морозильних камерах для фармацевтичних препаратів, протягом періоду до двох тижнів", - йдеться в заяві відомства.

Деталі

В Управлінні вказали, що такий дозвіл є альтернативою зберігання флаконів з вакциною в морозильнику з наднизькою температурою від -80°C до -60°C.

"Pfizer представила дані в FDA, щоб підтвердити цю альтернативну температуру для транспортування і зберігання. Ця альтернативна температура... дозволяє транспортувати і зберігати флакони в більш гнучких умовах. Альтернативна температура для транспортування і зберігання допоможе уникнути необхідності закупівлі холодильного обладнання з наднизькими температурами для місць вакцинації і повинна допомогти доставити вакцину в більшу кількість місць", - наводяться в заяві слова директора Центру оцінки та досліджень біологічних препаратів FDA, доктора медичних наук Пітера Маркса.

Доповнення

12 грудня 2020 року стало відомо, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США дозволило використання вакцини від COVID-19, розробленої американською компанією Pfizer в співпраці з німецькою BioNTech. Тоді повідомлялося, що вона має зберігатися при температурі від -80°C до -60°C.

Українські Національні Новини

Здоров'я