vaks-obrav-zapobizhni-trom-pidozriuvanym-u-spravi-pro-rozkradannia-77-mln-hrn-na-tekhohliadi-v-khersonskii-oblasti

ВАКС обрав запобіжні трьом підозрюваним у справі про розкрадання 7,7 млн грн на техогляді в Херсонській області

 • 75339 переглядiв

Детективи НАБУ викрили корупційну схему привласнення 7,7 млн грн державних коштів, виділених на проведення технічного обстеження пошкодженої інфраструктури Херсонської області, у зв'язку з чим трьом її учасникам обрано запобіжні заходи.

ВАКС обрав запобіжні заходи трьом учасникам корупційної схеми привласнення держкоштів, що були виділені на техобстеження об'єктів Херсонщини, пошкоджених атаками рф. Про перебіг цієї справи повідомили у Спеціальній Антикорупційній Прокуратурі, передає УНН.

11 квітня 2024 року слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, про застосування запобіжних заходів до двох організаторів та одного виконавця у схемі заволодіння 7,7 млн грн державних коштів при наданні послуг з обстеження об'єктів, пошкоджених в Херсонській області внаслідок військової агресії рф, а саме власниці приватної компанії.

- йдеться у повідомленні САП.

Деталі

Зазначається, що власниці приватної компанії обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у1,5 млн грн.

Директору Департаменту Херсонської ОВА, ймовірно причетним до оборудки відпустили під заставу в 800 тис. грн;

Третьому фігуранту, директора приватної компанії, суд призначив запобіжний у ивгляді застави в 500 тис. грн.

Суд заарештував майно чотирьох херсонських колаборантів, які підтримували російську окупацію21.02.24, 23:12

Контекст

За даними слідства очільниця одного з департаментів Херсонської ОВА спільно з власником приватної компанії організувала протиправне корупційну оборудку, та привласнила бюджетні кошти, що ивділялись на обстеження технічного стану 107 об'єктів соціальної інфраструктури в регіоні.

Детективи з’ясували, що вартість виконаних робіт з технічного обстеження була завищена більше ніж в 15 разів. Через що, з резервного фонду Кабінету Міністрів України в кишені корупціонерів "потекли" 7,7 млн грн.

Популярні

Новини по темі

На Одещині будують шкільне укриття на 400 людей - Кіпер

 • 52182 переглядiв