vaks-areshtuvav-kryptoaktyvy-yuriia-shchyholia-na-zahalnu-sumu-v-maizhe-pivtora-miliona-dolariv-ssha

ВАКС арештував криптоактиви Юрія Щиголя на загальну суму в майже півтора мільйона доларів США

 • 33215 переглядiв

НАБУ і САП домоглись замороження 1,5 мільйона доларів у криптовалюті, що належить колишньому голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, якого підозроють в розкраданні коштів. Вищий антикорупційний суд схвалив рішення про арешт активів на криптогаманці.

НАБУ і САП домоглися арешту 1,5 млн дол. США криптоактивів, що були знайдені в ексголови Держспецзв’язку Юрія Щиголя. Відповідне клопотання підтримав Вищий антикорупційний суд. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ, передає УНН.

Деталі

За інформацією НАБУ, суд наклав арешт на криптовалюту Tether USDT у кількості 1,2 млн одиниць (на момент викриття – 1,2 млн дол. США), TRX у кількості 331 одиниць (35 дол. США) та 6,9 біткоїнів (275 тис. дол. США). Всі ці гроші лежали у криптогаманцях колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя.

Зазначимо, що експосадовця підозрюють у заволодінні 62 млн грн коштів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України при закупівлі програмного забезпечення.

Нагадаємо

Минулого тижня УНН писав, що у криптогаманці ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя знайшли біткоїнів та одиниць Tether USDT загальним еквівалентом на 1,476 млн доларів. Того ж дня НАБУ і САП подали клопотання про його затримання або заставу в розмірі 50,23 мільйона гривень.

20 листопада Кабінет міністрів України звільнив керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору. Після чого їм одразу ж повідомили підозри у справі про заволодіння понад 62 млн грн.

Загалом САП та НАБУ задокументували три епізоди злочинної діяльності у Держспецзв’язку. Про підозру повідомили 5 особам.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі