ukenru
v-zhytomyrskomu-oblasnomu-ttsk-sprostuvaly-cherhovyi-feik-rf-pro-nevyplatu-za-zahybloho-cholovika-na-fronti

В Житомирському обласному ТЦК спростували черговий фейк рф про невиплату за загиблого чоловіка на фронті

 • 29371 переглядiв

Житомирський обласний ТЦК та СП спростував фейкове російське відео про те, що жінці відмовили у виплаті допомоги за загиблого на фронті чоловіка, заявивши, що вона не зверталася до них, а документ на поширеному відео не відповідає стандартам діловодства ЗСУ

Соцмережами розповсюджується відео, на якому жінка скаржиться, що у Житомирському обласному ТЦК та СП їй відмовили у виплаті за загиблого чоловіка на фронті. В ТЦК наголосили, що жінка не зверталася до них, документ на відео не відповідає стандартам діловодства ЗСУ, а також те, що ТЦК не займаються призначенням одноразової грошової допомоги та її розмірами. Про це у Facebook повідомила пресслужба ТЦК, передає УНН.

Деталі

Як повідомили в ТЦК, на відео жінка скаржиться українською мовою, що їй відмовили у виплаті за загиблого чоловіка на фронті.

"Така особа не зверталася до Житомирського ТЦК та СП за оформленням виплат. Документ на відео не відповідає стандартам діловодства ЗСУ", - повідомив заступник начальника сектору соціальних виплат Житомирського ТЦК та СП Олександр Негерей.

Негерей зазначив, що ТЦК не займаються призначенням одноразової грошової допомоги та її розмірами та не є розпорядником бюджетних коштів.

В ТЦК наголосили, що роспропаганда постійно спекулює на болючих темах українців: намагаючись зіграти на емоціях.

"Головна мета ворога – дискредитувати роботу ТЦК використовуючи фейкові відео, які розповсюджуються у соцмережах. Все це направлено для зриву мобілізації", - додали в ТЦК.

Зазначимо, на відео, яке шириться мережею, видно прізвище начальника Житомирського ТЦК Сергія Мартищенка, яке чомусь написано через російську букву "Ы".

Нагадаємо

Пропагандистські російські канали поширюють фейкову інформацію що нібито що харківські школярі роблять ляльки вуду, щоб навести порчу на росіян.