v-yaponii-stavsia-sylnyi-zemletrus-oholosheno-poperedzhennia-pro-tsunami-vysota-yakoho-mozhe-dosiahty-5-metriv

В Японії стався сильний землетрус: оголошено попередження про цунамі, висота якого може досягти 5 метрів

 • 28889 переглядiв

Землетрус магнітудою 7,4 бала стався біля японського острова Хонсю, оголошено попередження про цунамі висотою до 5 м; безпосередніх повідомлень про жертви немає.

Біля західного узбережжя японського острова Хонсю стався землетрус магнітудою 7,6 на глибині 10 кілометрів. Влада оголосила попередження про цунамі в низці адміністративних районів, і закликала населення негайно сховатися в укриттях. Про жертви землетрусу не повідомляється, передає УНН із посиланням на Японську телерадіомовну корпорацію (JBC).

Деталі

Землетрус магнітудою 7,6 стався в префектурі Ісікава в центральній частині острова Хонсю, Японія.

Згідно з повідомленнями метеорологічного агентства, епіцентр землетрусу знаходився в районі Ното префектури Ісікава, глибина вогнища становила близько 10 кілометрів.

Станом на зараз, про жертви землетрусу не повідомляється.

Крім того, метеорологічне агентство попередило, що для префектур Ніїгата, Тояма та Ісікава існує небезпека цунамі висотою від 3 до 5 метрів. Влада закликала населення негайно сховатися в укриттях.

Доповнення

Ряд районів Японії, що постраждали від землетрусів, підтверджують стан своїх місцевих атомних електростанцій, в тому числі АЕС "Сіга" в префектурі Ісікава і АЕС "Касівазакі-Каріва" в префектурі Ніїгата, повідомляє Японська телерадіомовна асоціація (NHK). Префектура Фукуї повідомила про "відсутність відхилень" на своїх атомних електростанціях. Оператор атомної електростанції Tokyo Electric Power Co. повідомив на платформі соціальних мереж X, що він перевіряє, чи вплинув землетрус на його об'єкти в цьому районі.

Нагадаємо

Індонезійську провінцію Західна Ява сколихнув землетрус магнітудою 4,8. За даними географічного агентства епіцентр землетрусу знаходився за 2 км (1,25 милі) на північний схід від Сумеданга в провінції Західна Ява.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В ДСНС показали ліквідацію наслідків ударів рф по Львівщині

     • 124765 переглядiв

    У передмісті Токмака пролунали вибухи - Федоров

     • 41812 переглядiв