ukenru
v-uryadi-proponuyut-vvesti-kriminalnu-vidpovidalnist-za-manipulyuvannya-zmi

В уряді пропонують ввести кримінальну відповідальність за "маніпулювання" ЗМІ

 • 33186 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. В уряді пропонують посилити відповідальність журналістів за розповсюдження "неправдивої або/та маніпулятивної інформації". Про це заявив на парламентських слуханнях на тему "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення" міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, передає кореспондент УНН.

"Ми вважаємо, що відповідальність за оприлюднення даних журналістів має бути суттєво посилена, враховуючи надважливу роботу, яку роблять журналісти для суспільства, ми маємо побудувати відповіді зміни до законодавства", - сказав Бородяський.

З його слів, уряд буде "забезпечувати і створювати умови для фізичного, фінансового та юридичного захисту журналістів, які заявляють, що вони зазнають ту чи іншу форму тиску".

"Але я не можу (не) сказати про те, що відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої інформації або/та маніпулятивної інформації також має бути посилена. Це – третя частина наших важливих змін, а саме введення в законодавство поняття та критеріїв маніпулювання суспільною думкою, маніпулювання суспільною свідомістю, і введення як адміністративної так і кримінальної відповідальності за таке маніпулювання, за замовлення такого маніпулювання, за здійснення такого маніпулювання", - заявив міністр.

Нагадаємо, у Верховній раді, під час парламентські слухань на тему "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення", з доповіддю виступив український журналіст і політичний в'язень РФ Роман Сущенко.

Українські Національні Новини

Політика