v-ukrenerho-vidreahuvaly-na-informatsiiu-shchodo-vidkliuchennia-enerhobloka-na-pivdennoukrainskii-aes

В "Укренерго" відреагували на інформацію щодо відключення енергоблока на Південноукраїнській АЕС

 • 11326 переглядiв

Голова Укренерго прокоментував інформацію про нештатну ситуацію на Південноукраїнській АЕС, пославшись на повідомлення МАГАТЕ, де підтверджується нештатна ситуація в роботі трансформатора, яка привела до відключення енергоблоку.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький відреагував на поширення інформації про нештатну ситуацію на Південноукраїнській АЕС, зазначивши, що протягом дії воєнного стану і під час постійних атак ворога ситуацію на конкретних енергооб’єктах не можна коментувати публічно. Про це Кудрицький заявив під час брифінгу, передає УНН.

Протягом дії воєнного стану і під час постійних атак ворога ми не можемо коментувати ситуацію на конкретних енергооб’єктах публічно. Ми цей принцип сповідуємо і продовжуємо сповідувати. Тому я ніяк не можу прокоментувати цю ситуацію, окрім того, що є офіційна інформація, інформація від МАГАТЕ. Думаю, що на цьому варто зупинитися

- сказав Кудрицький.

Контекст

У МАГАТЕ підтвердили факт тимчасового припинення роботи одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС. У повідомленні Агентства йдеться про те, що минулого тижня другий енергоблок Південноукраїнської АЕС був тимчасово зупинений після спрацьовування електричних захистів через проблему з трансформатором у відкритому розподільчому пристрої 330 кВ, розташованому за межами майданчика АЕС.

Нагадаємо

Реактори Південноукраїнської АЕС в ніч проти 16 липня майже 12 годин не працювали через нештатну ситуацію, як повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела у парламентській фракції "Слуга народу". 

У Міністерстві енергетики України наголошували, що всі українські атомні енергостанції працювали у штатному режиму. Але народний депутат Ярослав Железняк опублікував відповідь від "Укренерго", яку отримав на своє звернення. У листі "Укренерго" також підтверджується порушення в роботі Південноукраїнської АЕС, що привело до відключення енергоблока-тисячника.

За три дні на АЕС згоріло три трансформатори: у Центрі дослідження енергетики пояснили посилення графіків відключень 18.07.24, 17:10

Павло Башинський

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Мінфін зменшив прогноз зростання економіки з 4,6% до 3,5%

     • 29259 переглядiв