v-ukrayini-z-pochatku-roku-virobleno-ponad-646-ton-solonoyi-ribi

В Україні з початку року вироблено понад 646 тон солоної риби

 • 10660 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. В Україні протягом січня-квітня було вироблено 646,5 тон солоної риби , що на 20,2% більше за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного агентства рибного господарства.

“За даними Державної служби статистики України протягом січня-квітня 2020 року в нашій державі вироблено 646,5 тон риби солоної (крім оселедців). Це на 20,2 % більше, ніж за аналогічний період минулого року”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

— філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) — 573,2 тони (+27,7%);
— риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) — 3 018 тон (+3,2%);
— риба сушена і в’ялена — 1 228 тон (+7,2%);
— лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) — 191,5 тони (+24,4%);
— продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1 127,8 тони (+17,9%);
— продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 4 664,1 тони (+0,1%);
— готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 858,3 тони (+1,7%).

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

— філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш — 631,1 тони;
— риба морська заморожена нерозібрана — 2 904,8 тони;
— оселедці солоні — 1 143,5 тони;
— риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) —1 090,3 тони;
— продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 233 тони;
— готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 4 426,3 тони;
— ікра інших риб — 811,1 тони.

Нагадаємо, протягом січня-березня цього року Україна експортувала на зовнішні ринки риби та ракоподібних на суму 5,87 млн доларів, що на 6,9% більше, ніж за аналогічний минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні з початку року вироблено понад 646 тон солоної риби

     • 10660 переглядiв