v-ukrayini-sogodni-vidznachayut-den-rodini-scho-sche-svyatkuyemo-8-lipnya

В Україні сьогодні відзначають День родини. Що ще святкуємо 8 липня

 • 1295998 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Сьогодні, 8 липня, в Україні святкують День родини, який був запроваджений у 2011 році, а вперше відзначений у 2012 році, пише УНН.

Свято з’явилося з метою пропаганди родинних цінностей, важливості виховання дітей у міцній, дружній родині.

Війна стала випробуванням для українських сімей. Жінки з дітьми виїжджали за кордон, а чоловіки залишалися в Україні. Чимало родин втратили свої домівки та інше майно.
В той же час російська агресія згуртувала українські сім’ї. А багато людей зрозуміли, що у цей непростий час саме родина стане для них надійною опорою в житті.

Це підтверджує статистика одружень і розлучень за минулий рік. Згідно даних Мінюсту, за березень-грудень 2022 року в Україні одружилися 198,3 тисяч пар. Це майже на 8 тисяч більше ніж за аналогічний період мирного 2021 року.

У той же час протягом 2022 року в Україні розірвали шлюб 17893 пари. У 2021 році ця цифра становила 29587 пар. Тобто, кількість розлучень у рік війни скоротилася приблизно на третину.

З 2005 року за ініціативи Всесвітніх організацій алергії та імунопатології 8 липня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з алергією.

Термін «алергія» у 1906 році ввів австрійській лікар Клеменс фон Пірке. На Землі все більше, і більше людей стають алергіками. Якщо наприкінці ХХ століття на алергій страждав кожен 10-й дорослий мешканець планети, і кожна 4-та дитина, то зараз алергіками є близько 40% людей на Землі, незалежно від віку.
При наявності алергії у одного з батьків у сім’ї ризик розвитку алергії у дитини становить 33 %, а при наявності алергії в обох батьків – 70 %.

Всесвітній день боротьби з алергією проводиться з метою підвищення обізнаності суспільства про цю групу захворювань, а також звернення уваги людей на необхідність своєчасного лікування та важливість дотримання профілактичних заходів.

Також 8 липня можна відзначити День бодіарту, ініціатором якого є американський художник Енді Голуб. У 2007 на одній з вулиць Нью-Йорку він публічно розмалював моделей у стрінгах. А у 2011 році моделі були вже повністю голі.

Фестивалі бодіарту тепер відбуваються в Амстердамі, Берліні, інших містах світу.

А ще сьогодні, у другу суботу липня, Міжнародний день купання голяка. Жартівливе свято сенс якого полягає у тому, щоб скупатися повністю оголеним. Ініціатором свята виступила Американська асоціація нудистського відпочинку.

За церковним календарем 8 липня День пам’яті мучениці, преподобної Февронії Нізібійської.

Февронія жила у часи імператора Діоклетіана. Була черницею у Месопотамії. Як у всі християни тоді, піддавалася гонінням. Діоклетіан вимагав, аби Февронія зреклася віри та вийшла заміж за його племінника Лісомаха. Февронія відмовилася. Тоді за наказам Діоклетіана її спершу катували, а потім стратили.
Дивлячись як Февронія мужньо терпить тортури, Лісомах увірував у Господа.

Іменини 8 липня святкують Февронія, Федір, Костянтин, Леонід, Петро, Давид.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Залужний відвідав угруповання військ "Хортиця" і "Таврія"

     • 487322 переглядiв

    Буданов про контрнаступ: успіх буде, але потім

     • 593161 переглядiв

    У Стамбулі розпочались переговори Зеленського та Ердогана

     • 1515851 переглядiв

    Злива у Києві: з підтоплених підвалів врятували 6 людей

     • 1291030 переглядiв