ukenru
v-ukrayini-mayzhe-vsi-oblasti-u-zhovtiy-zoni-zakhvoryuvanist-i-dali-padaye

В Україні майже всі області у "жовтій" зоні: захворюваність і далі падає

 • 27155 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. В Україні жодна з областей не має підвищеного коефіцієнта виявлення випадків інфікування коронавірусом, у Херсонській цей показник навіть вийшов на рівень "зеленої" зони, загалом захворюваність на COVID-19 по країні знижується. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, повідомляє УНН.

Деталі

У середньому по Україні рівень захворюваності на COVID-19 становить 245 на 100 тисяч населення, тоді як для “зеленої” зони поріг встановлено на рівні до 75 на 100 тис. населення. Усе, що вище, свідчить про погіршення епідситуації.

Наразі цей показник перевищує встановлений рівень у 75 на 100 тис. населення у 3,2 раза. Рівень захворюваності падає, лише вчора він перевищував норму у 3,4 раза.

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом, норма якого ≤20% / <4%, у Херсонській області навіть вийшов на показник "зеленої" зони - два дні поспіль він тут фіксується на рівні нижче 4%.

У "червоній" зоні за показниками - лише дві області, а саме - Волинська та Запорізька. Решта - у "жовтій" зоні.

Доповнення

Наразі у “червоній” зоні перебувають 2 області - Запорізька та Волинська.

За прогнозом KSE, принаймні до кінця року очікується спад ключових епідемічних показників в Україні. Однак ризик повторного спалаху високий, і за оцінками Київської школи економіки, його варто очікувати на початку 2022 року.

У НАН України уточнюють, що на початку січня Україна відчує вплив дуже заразного штаму коронавірусу "Омікрон".

Українські Національні Новини

Суспільство