v-ukraini-usunuly-nepotribni-obmezhennia-pry-vvezenni-enerhetychnoho-obladnannia-shcho-treba-znaty

В Україні усунули непотрібні обмеження при ввезенні енергетичного обладнання: що треба знати

 • 28754 переглядiв

Кабмін усунув обмеження при ввезенні енергетичного обладнання та активізує програму встановлення альтернативної енергетики в держустановах. Уряд також працює над децентралізацією енергосистеми та збільшенням генерації на Чернігівщині.

Кабінет міністрів України усунув непотрібні обмеження при ввезенні енергетичного обладнання. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

"Ухвалили рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними", - розповів Шмигаль.

Також Шмигаль повідомив, що йде робота над децентралізацією енергосистеми.

"В Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. Сьогодні усунули непотрібні обмеження при його ввезенні. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів", - зазначив Шмигаль.

Окрім того, за його словами, Кабмін готуємо проєкт, який дозволить збільшити обсяги генерації електроенергії на Чернігівщині на 50 МВт.

"Це буде суттєвим додатковим ресурсом для області. Ведемо перемовини з партнерами для забезпечення необхідного фінансування", - повідомив Шмигаль.

Доповнення

В Україні стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії. Уже видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції та перші кредити фізичним особам для встановлення альтернативних джерел енергії.

Популярні

Новини по темі

Харків: в ОВА попередили, що війська рф завдають ударів

 • 18384 переглядiв

У Харкові жінка випала з 9-го поверху - поліція

 • 10361 переглядiв

Вже 145 тис. людей заброньовано через портал Дія - Мінцифри

 • 13685 переглядiв