v-ukraini-odyn-vbytyi-viiskovyi-na-6-8-poranenykh-u-rf-vbytyi-kozhen-2-3-poranenyi-zelenskyi

В Україні один вбитий військовий на 6-8 поранених, у рф вбитий кожен 2-3 поранений – Зеленський

 • 31379 переглядiв

Президент Зеленський розповів про співвідношення втрат в Україні та рф. За його словами, в Україні один вбитий на 6-8 поранених, тоді як у росіян гине кожен 2-3 поранений.

В України один вбитий військовий на шість-вісім поранених, а в росіян вбитий кожен 2-3 поранений. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтервʼю ВВС, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи знаєте він, скільки Україна втратила військових  станом на зараз, Зеленський відповів: "Я знаю скільки зараз. Я знаю скільки людей ми втрачаємо кожного дня. Для мене це дуже болюче питання… Я кожного дня бачу ці зміни і вони не в позитивну сторону, менше не стає. Я зараз не можу сказати вам цю кількість. Ми не хочемо, щоб росіяни знали всю інформацію".

На запитання, як довго Україна може продовжувати зазнавати таких значних втрат, Зеленський відповів: "Коли ми говоримо про війну і про нашу боротьбу ми повинні дивитися на людей й мінімізувати втрати, максимально. До речі, тому різниця між вбитими та пораненими у нас з росіянами дуже велика. Якщо у нас один вбитий на шість-вісім поранених, то в них кожен третій, кожен другий. Тобто це говорить про те, що вони не борються за виживання своєї людини… Тому я не можу цей процес порівнювати, скільки ще ми зможемо".

За його словами, це залежить передусім від морального духу військових, від морального духу народу, який працює, щоб у військових були гроші, заробітні плати.

Це залежить від єдності між військовими та цивільними в Україні й це залежить від єдності заходу. Тобто це велике об'єднання. Ми можемо боротися до перемоги, але якщо тільки всі ці  елементи будуть працювати. Тому на це потрібно дивитися, це головні фактори

- заявив Зеленський.

Доповнення

У лютому 2024 року Зеленський повідомляв, що 31 тисяча українських військових загинули в цій війні.

В кінці червня 2024 року Зеленський заявляв, що співвідношення втрат на фронт один українець до шести росіян.

Ще плюс 1100 окупантів і 9 танків: Генштаб оновив дані про втрати21.07.24, 07:46

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень скасовані з 12:00 до 15:00 – ДТЕК

 • 16042 переглядiв

Окупанти атакували дроном чоловіка на Херсонщині

 • 30021 переглядiв