v-stolichniy-prokuraturi-rozpovili-yak-komunalniki-roztratili-mayzhe-pivtora-milyoni-na-rekonstruktsiyi

В столичній прокуратурі розповіли, як комунальники розтратили майже півтора мільйони на реконструкції

 • 235468 переглядiв

Деталі

Відомо, що комунальне підприємство «Інженерний центр» замовило у приватного підприємства виконання будівельних робіт по реконструкції сходів від провулка Десятинного до вулиці Гончарної, а також благоустрою пішохідної алеї Андріївського узвозу.

Проте, заступник директора КП, який знав, що вартість гранітної бруківки, яку використали під час виконання робіт, завищена, підписав акти виконаних будівельних робіт. Це призвело до того, що територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму близько 1,4 млн грн.

Наразі, суд вирішує, чи варто застосувати до підозрюваного запобіжний захід, наприклад, взяти його під варту або відсторонити від роботи.

Якщо його визнають винним у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах, йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Слідство триває, і в ході його буде оцінена роль інших службових осіб комунального підприємства та підрядної організації.

Доповнення

Раніше повідомлялось, що до суду скеровано обвинувальний акт щодо директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» у справі про розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Депутат із Кропивницького очолював банду рекетирів - СБУ

     • 334547 переглядiв

    У Пекіні через зливи загинули 33 особи, 18 зникли безвісти

     • 113900 переглядiв