v-rf-masovo-vidkryvaiut-spravy-za-faktamy-khabarnytstva-v-armii-cherez-nebazhannia-voiuvaty-v-ukraini-hur

В рф масово відкривають справи за фактами хабарництва в армії через небажання воювати в Україні - ГУР

 • 34579 переглядiв

В росії різко збільшилась кількість кримінальних справ щодо хабарництва в армії. Це пов'язано зі зростанням числа військових, які хочуть уникнути участі у війні проти України.

У росії масово почали реєструвати кримінальні провадження  за фактами хабарництва у армії на тлі збільшення кількості охочих покинути службу та уникнути смерті у війні  проти України. Про це інформує Головне управління розвідки МО України, передає УНН

 В армії держави-агресора росії загострюються проблеми з особовим складом: кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв’язаній проти України війні зростає.  Про це, зокрема, свідчить різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва у російській армії

- заявили в ГУР.

За даними української розвідки,  тільки в одному південному військовому окрузі зс рф за 5 місяців цього року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров’я та надання незаконних відпусток зросла втричі.

 Майже половина таких проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії зс рф. Ще 36% припадає на 58-му загальновійськову армію росії, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою у корупції, вказали в ГУР. 

 Понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин південного військового округу зс рф, стосуються  хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій.

 Серед них:

  • 38 справ – щодо військовослужбовців 102 мотострілецького  полку (веде бойові дії в районі Часового Яру);
  • 35 справ – щодо 71-го мотострілецького полку (перебуває на кордоні з Сумською областю);
  • 33 справи – щодо 49-ї бригади 49-ї армії.  

 У межах ще 43-х проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.

В ГУР наголосили:  рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги.

 "Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу  окупаційних сил та загрозливу для москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами", - вважають в українській розвідці. 

Доповнення

Представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов заявляв, що кількість звернень російських військових до проєкту "Хочу жить" зросла особливо з початку червня, через активізацію дій, зокрема, на Харківському напрямку.

На фронті відбулось 156 боїв. Сили оборони уразили важливий об'єкт окупантів01.08.24, 08:37

Популярні

Новини по темі