v-okupovanomu-krymu-praktychno-peresokhly-odrazu-dvi-velyki-richky

В окупованому Криму практично пересохли одразу дві великі річки

 • 18950 переглядiв

Річки Біюк-Карасу та Танасу в окупованому Криму практично пересохли через тривалу посуху і аномальну спеку. Очікується швидке обміління Північно-Кримського каналу та водосховищ Південно-Східного Криму.

В окупованому Криму практично пересохли одразу дві великі річки – Біюк-Карасу та Танасу, що протікають у Білогірську, передає УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

Як розповів ЗМІ місцевий краєзнавець, ім'я якого редакція не називає з міркувань безпеки, пересихання річок пов'язане з тривалою посухою і аномальною спекою, що встановилася в Криму.

"Тепер слід очікувати швидкого обмілення Північно-Кримського каналу, тому що він переважно поповнювався водою з Біюк-Карасу, води Салгіра давно до нього не доходять. А потім швидко обміліють і водосховища Південно-Східного Криму, які наповнюються водами Північно-Кримського каналу, з усіма наслідками, що випливають", – розповів краєзнавець.

Раніше повідомлялося, що Тайганське водосховище у Білогірському районі Криму настільки обміліло, що з нього припинили скидання води до річки Біюк-Карасу. Місяць тому з тієї ж причини припинили скидання води із Білогірського водосховища.

Страждають навіть посухостійкі культури: в окупованому Криму сильна посуха12.06.24, 16:54

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Disney відмінив приквел "Зоряних воєн" "Аколіт"

     • 80414 переглядiв