ukenru
v-okhtyrskomu-raioni-na-sumshchyni-stavsia-avariinyi-vytik-nafty

В Охтирському районі на Сумщині стався аварійний витік нафти

 • 21563 переглядiв

Аварійний витік нафтової суміші стався з нафтопроводу поблизу села Перемога Охтирського району Сумської області, внаслідок чого було забруднено земельну ділянку площею 98 кв.м.

На Сумщині стався аварійний виток нафтової суміші з нафтопроводу, що проходить в Охтирському районі. Про це пише УНН з посиланням на Державну екологічну інспекцію в Сумській області.

Деталі 

Зазначається, що інцидент трапився у п’ятницю, 29.03.2024 р. поблизу  с. Перемога Охтирського району.

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Сумській області оперативно здійснено виїзд на місце, де проведено обстеження місця витоку. Було зафіксовано ознаки забруднення земельної ділянки площею 98 м2. Інспектори відібрали проби ґрунту, які вже знаходяться в роботі

- резюмували в Держекоінспекції.

У відомстві додали, що на  момент обстеження працівниками НГВУ "Охтирканафтогаз" проводились заходи з ліквідації аварійного розливу.

Нагадаємо

Після масованого ракетного удару ворога по Запоріжжю та, зокрема, по Дніпро ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро. На місце одразу виїхали екологи, фахівцями було проведено дії з абсорбування витоку нафтопродуктів та оброблено плями, які прибило до берега.